Необходими продукти:
гъби (печурки) – 400 г;
картофи – 3 – 4 бр.;
морков – 1 бр.;
лук – 1 глава;
чесън – 2 скилидки;
масло – 40 г;
олио – 1 с.л.;
пресен копър – 2 с.л. ситно нарязан;
готварска сметана (20%) – 200 мл;
бульон (зеленчуков или гъбен) – 1 л;
сол и черен пипер – на вкус;
куркума – 1 ч.л. (за цвят и аромат).
Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват ситно и се задушават в масло и олио до златисто. Добавят се настърганият морков и куркумата, разбъркват се и се готвят още минута.
Нарязаните гъби се прибавят и се задушават, докато пуснат и изврат соковете си.
Добавят се обелените и нарязани на кубчета картофи, разбърква се и се налива горещият бульон. Супата се вари на умерен огън около 20 минути, докато картофите омекнат.
Готварската сметана се темперира с малко от горещия бульон и се излива в супата. Разбърква се добре и се оставя да къкри още 5-10 минути без да завира бурно, пише gotvach.bg.
Източник – fakti.bg