Рецепта на деня: Есенна супа с картофи и гъби

човека четат тази публикация в момента

AdSense реклама

Необходими продукти:

гъби (печурки) – 400 г;
картофи – 3 – 4 бр.;
морков – 1 бр.;
лук – 1 глава;
чесън – 2 скилидки;
масло – 40 г;
олио – 1 с.л.;
пресен копър – 2 с.л. ситно нарязан;
готварска сметана (20%) – 200 мл;
бульон (зеленчуков или гъбен) – 1 л;
сол и черен пипер – на вкус;
куркума – 1 ч.л. (за цвят и аромат).

Начин на приготвяне:

Лукът и чесънът се нарязват ситно и се задушават в масло и олио до златисто. Добавят се настърганият морков и куркумата, разбъркват се и се готвят още минута.

Нарязаните гъби се прибавят и се задушават, докато пуснат и изврат соковете си.

Добавят се обелените и нарязани на кубчета картофи, разбърква се и се налива горещият бульон. Супата се вари на умерен огън около 20 минути, докато картофите омекнат.

Готварската сметана се темперира с малко от горещия бульон и се излива в супата. Разбърква се добре и се оставя да къкри още 5-10 минути без да завира бурно, пише gotvach.bg.

Източник – fakti.bg

AdSense реклама

AdSense реклама

AdSense реклама

AdSense реклама

Прочети също
28.09.2025 | 11:01
28.09.2025 | 11:01
Любопитно
Пиленцата от Монако се хвалят от луксозна яхта
28.09.2025 | 09:41
28.09.2025 | 09:41
Любопитно
Лекар нарече кафето "крадец на калций"
28.09.2025 | 09:01
28.09.2025 | 09:01
Любопитно
Саня Армутлиева скочи срещу Жана Бергендорф
28.09.2025 | 07:41
28.09.2025 | 07:41
Любопитно
Дъщерята на Калин Сърменов изпревари Наоми Кембъл