Събаряне на бетонова стена у дома – ето как да се подготвите

in Услуги by

Добрата организация може да гарантира очакваните резултати при подобни ремонтни дейности. Когато наближи ремонт у дома, има няколко вида хора. Първите нямат време, поради което възлагат работата на майстори и външни изпълнители. Вторите – напротив, те искат сами да свършат работата, а освен това разполагат с пълен асортимент от инструменти. Третите обаче имат уменията, а понякога техните приятели ги притежават, но нямат нужната техника.

За тях е препоръчително да си наемат уреди, а ако искат да се заловят със събаряне на бетонова стена, при всички случаи ще трябва да се сдобият с къртачи. Фирмите, които ги отдават, ще ги консултират и им разяснят условията, при които става сключването на договора. Обикновено къртачите са в комплект с допълнителни пособия като секач, лопата или шило – Къртачи под наем от СтройРент.
Какво ви очаква още, ако рушите бетон у дома?

• Шум и смущение за съседите
Направете всичко възможно да предупредите съседите, че ви предстоят по-агресивни ремонти в къщи. Не е казано, че трябва да ги обикаляте по всяка врата, просто оставете кратко и любезно съобщение на таблото във входа. Така всеки ще подходи с разбиране и толерантност, защото утре и на него може да му се наложи да изпадне в същата ситуация. Задължително обаче е да спазвате часовете за почивка и да не притеснявате съседите с шум, защото подлежите и на глоба, ако някой от тях се оплаче в общината.

• Строителни отпадъци и мръсотия
Подгответе се за прах и мръсотия, които ще се принудите да чистите дълго. Намерете си помощници и организирайте добре задачите покрай този етап от ремонта, за да не се натъквате неочаквано на остатъци от бетона впоследствие. Винаги съществува и варианта да се доверите на специализиран екип за чистене, така че обмислете дали да включите в бюджета си и него.

• Риск от инциденти
След като сте поели отговорността да ръководите събарянето на бетонна стена сами, трябва да помислите и за възможните опасности. Вземете мерки децата да не са наоколо, когато хвърчат парчета и се вдига прах. Наблюдавайте района и участъка, по който се работи, непрекъснато, за да реагирате правилно на момента. Ако има риск от падане на отломки извън жилището ви, съобразете това обстоятелство и сложете обезопасителна лента. Така ще обърнете внимание на минувачите и те ще заобикалят периметъра на ремонтните дейности.

Не бива да подценявате тази точка от подготовката, защото евентуалните последствия са далеч по-сериозни от една потенциална парична санкция. Дори да не се стигне до инцидент, може да станете обект на зложелатели, които да алармират за нарушението компетентните органи и да си загубите времето в разправии.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*