Доверете се на професионализма – оперативен лизинг

in Услуги by

Какво е това оперативен лизинг, за какво е нужен и защо стана толкова привлекателен за бизнеса – в нашето напреднало време на никого не се налага да се обяснява. Това е мощен инструмент за привличане на инвестиции, обновяване на производствените фондове и става все повече търсен за развитие на легалната икономика и бизнеса. За него може да се каже, че е добро всичко, което е изгодно.

Оперативен лизинг се развива все повече и това е естествено и логично. Много ръководители предпочитат да не увеличават щата, а да ползват услугите на фирми предлагащи услугата оперативен лизинг, защото е по-изгодно. Така е, защото лизинговата компания има задължения по поддръжка на предложеното транспортно средство или специализирана техника. Това е един вид съвместно управление. Програмата на този вид услуга се оказа повече от работеща.

Чрез тази услуга се получава техника или оборудване много бързо, регистрацията е задължение на лизингодателя, както и по нататъшното обслужване и застраховка. Всички финансови рискове лежат на раменете на собственика, в резултат на което клиента е защитен от непредвидени загуби. Всъщност при сключване на договора за оперативен лизинг клиента има възможност да заплати само за ползването на имуществото. След приключване на договора имуществото се връща на собственика.

На лизинг се предоставя абсолютна всякаква техника – техника и оборудване за селското стопанство, за строителството, за различни отрасли в промишлеността, транспорта. Наемането на специализирана техника, необходима само за някои дейности е най-често срещаната услуга. Например, за строителството често се налага ползване на специализирана техника, която е необходима за не повече от няколко месеца. В този случай не е изгодно да се влагат средства за закупуване, както и после разходи за нейното поддържане в изправност. Казано направо това са излишни разходи и за това наемането срещу заплащане на определена сума е изгоден вариант.

Оперативен лизинг е от голяма полза за развитието на различните видове дейности. Така производители и търговци могат да вложат средствата си в разширяване на собствения бизнес вместо да завишават щата за допълнителната техника и оборудване. Освен това не се влагат средства за закупуване на техника или оборудване, а се плащат само дължимите суми по договора.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*