Как си решихме проблема със смяна на щрангове

in Услуги by

След чакане години на ред да направим обща смяна на щрангове в кооперацията ние решихме да свършим това сами. Нашите съкооператори не се съгласиха, защото трябва всеки да плати за услугата като съсобственик на щранговете.

Опитахме се да обясним, че със смяната на вертикалните тръби по етажите и хоризонталните в мазето ще се получи много добър резултат, при това на по-ниска цена. При поставяне на нови тръби се подобрява качеството на водата, нейното налягане към горните етажи, а с поставяне на нови канализационни щрангове ще се подобри изтичането на отпадните води и всички ние ще забравим за проблема със запушените канали. Въпреки разбирането за положителните резултати от смяната на щрангове, до общо съгласие не се стигна.

В нашето жилище, както и всички останали, тръбите са метални и не са сменяне от поставянето им – 40-те години на миналия век. За да се справим качествено с проблема решихме да ползваме услугите на специализирана фирма. След известно търсене в интернет се спряхме на една, за която имахме положителен отзвук от приятели.

В уговореното време ни посети техен представител за да се запознае на място с проблема. Той ни посъветва да направим смяна на щрангове на всички системи, за да не се налага отново разбиване на стени и премахване на тръби. Професионалистът по смяна на хоризонтални и вертикални тръби ни запозна с различните видове тръби и тяхното предназначение за различните системи. Разбрахме се всичко, което e необходимо за качествената смяна на всички системи да бъде осигурено от фирмата.

Смяната на щрангове започна само след ден и приключи в рамките на един работен ден. Просто гледахме и невярвахме, че е възможно всичко да стане толкова бързо. Обяснение обаче за всичко това имахме, защото попаднахме на отговорна фирма, разполагаща с добри професионалисти и съвременно техническо оборудване. Поставени бяха нови тръби от полипропилен, съответните кранове, както и нов водомер за отчитане на топла и студена вода.

След приключване смяната на щрангове работниците изнесоха всички стари тръби, строителни отпадъци от къртенето и така почистиха всичко При това на нас не ни се наложи да търсим превоз за отпадъците, защото фирмата разполага със собствено транспортно средство и извози отпадъците на определеното за целта място.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*