Избор на подходящ начин за къртене на бетон

in Услуги by

Бетонът е основен строителен материал, което определя и нуждата от къртене на бетон при разрушаване на различни сгради. При ремонт на баня и тоалетна няма как да се разминете с къртене на плочки, теракота, бетон. Има различни начини за разрушаване на бетона, а кой ще бъде избран зависи от конкретните условия. Прилаганите на практика начини са: чрез ударна техника, с помощта на голям чук, диамантено пробиване и рязане на бетон.

Варианта с ударна техника е с достъпна цена, което е неговия основен плюс. Той се прилага основно за големи фундаменти. В първия етап бетонната конструкция се разбива с използването на мощен перфоратор. Следващата стъпка е нарязване на арматурата. Завършващ етап е разбиването на стената на блокове, на които предварително е разделена. Към недостатъците на този начин на къртене на бетон могат да се отнесат голямата вибрация, шум и много прах.

Друг вариант за събаряне на бетонна стена е диамантено пробиване и рязане на бетон. Към предимствата на този начин се отнасят безопасност, висока скорост за решаване на поставената задача, удобство при ползване на оборудването. При този начин на рязане на бетона после не се налага никаква корекция, няма прах, шум, вибрация. Демонтажът на бетонната конструкция с този начин става бързо благодарение на особената твърдост на диаманта – материал, подарен на човека от природата. Инструмента с него лесно се справя с бетон, камък, тухли, железобетонни изделия.

Къртене на бетон с диамантено рязане осигурява абсолютно точно съответствие с плана на предварително зададените размери. Именно за това после не се налагат никакви действия за корекция.
Режещите части на инструмента с диамант в процеса на работа трябва да се охлаждат. За тази цел се използва вода, която се подава непосредствено до мястото на демонтаж. За това и прах в помещението на се образува.

Липсата на вибрации е едно от основните предимства на този начин на къртене на бетон. При прилагане на този метод не се появяват пукнатини в стената на помещението, което е гаранция за пълната безопасност на обекта за бъдещото му ползване.

Къртене на бетон трябва да се прави при абсолютно спазване на всички правила за безопасна работа за да се избегнат сериозни опасности за здравето и живота на човека.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*