Подготовка и ремонт на покрива

in Услуги by

Ремонт на покрива – това е сложна и много отговорна дейност. Съседите решиха да се справят сами, защото все пак съседа има някакъв опит в строителството. Започнаха с подготовката на самия покрив. След отстраняване на керемидите се оказа, че дървената конструкция е за смяна и се наложи да потърсят професионалисти за ремонт на покрива.

Изграждането на дървената конструкция е най-важния подготвителен елемент, тъй като от правилно поставените греди и летви зависи и оформянето на покрива. Закупуването на необходимия дървен материал се оказа сериозен проблем – качеството не отговаряше на това, което търсеха майсторите. Съседите разбраха, че можеше да допуснат грешка при опита сами да се справят с ремонтирането, защото нямаха представа на какво точно да обърнат внимание.

Майсторите по ремонта на покрива са компетентни не само в поставяне на керемиди, а във всичко, свързано с ремонта. Знае се, че покривната основа е определяща, защото тя е носещата конструкция и особено когато ще се ползват керемиди за покриването, което увеличава тежината на покрива. Конструкцията трябва да е изградена от траен и устойчив материал за да осигури дълъг период на ползване на покрива.

Хубавото беше, че времето се оказа подходящо за ремонта – слънчево и тихо, защото ремонта се удължи повече, отколкото обикновено е необходимо на професионалистите. Причината беше снабдяването с необходимите качествени материали. За това се започва най-напред със закупуване на всичко необходимо, за да не се прекъсва производствения процес. След направата на конструкцията ремонта на покрива продължи с поставяне на керемидите. Те бяха от новите модели и покрива стана много красив. Комините бяха издигнати наново, замазани в бяло, което добавяше още по-красив вид.

Собствениците имаха желание и за поставяне на водосточни тръби за събиране на дъждовната вода – професионалистите се справиха и с това. Така ремонта на покрива приключи успешно и с добро качество. Оказа се, че фирмата, която направи ремонта, дава и голяма гаранция за работата си, което приятно изненада съседите. Ето защо е необходимо да се търсят услугите на специализирана фирма – те осигуряват качество на ремонта и гаранция за това. Често за да се икономисат средства се правят опити да се направи ремонта самостоятелно или по съседски, но се случва така, че още след първия дъжд потича водата в къщата.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*