Когато започнете смяна на щрангове

in Услуги by

Вземете решението за смяна на щрангове, за да си осигурите спокойствие. Това е необходимо за да се получава качествена вода, да се оттича нормално отпадната вода и да има нормално налягане на високите етажи. При сегашното състояние на щранговете, монтирани преди много години, непрекъснато се появяват проблеми както с отпадните води, така и с питейната вода. Старите метални тръби са ръждясали, външно се забелязват пукнатини, а понякога и течове. Тези именно течове могат да причинят наводнение и щети значително по-големи в сравнение със средствата, необходими за смяна на щранговете.

Смяната на хоризонталните тръби в мазето и на вертикалните по етажите може да бъде направена в рамките на един работен ден. Необходимо е само да се осигури фирма за ВиК услуги, за да бъде смяната качествена. Цената на услугата ще ви бъде по-изгодна, ако направите цялостна подмяна на тръбите. В такива случаи фирмите правят отстъпки. Освен по-ниската цена, цялостната смяна на хоризонтални и вертикални тръби ще ви осигури много повече предимства – всички тръби ще са нови, с нови спирателни кранове, а това е гаранция, че няма как да бъде предизвикано наводнение заради напукани тръби.

Полипропиленовите тръби са много качествени, с гладка повърхност, лесно се работи с тях. Като недостатък може да се отбележи шумът, който се чува при движение на водата. Това се отстранява като се прави изолация на тръбите. Професионалистите по смяна на щранговете ще се справят с всичко качествено, защото са опитни и имат съвременни инструменти за работа с новите тръби. Водата в кооперацията ще бъде спряна за кратко.

Смяна на щранговете може да се направи и самостоятелно, но е по-трудно. Отговорните семейства се захващат, защото искат да си осигурят спокойствие в собствения дом. Тук също трябва да се ползват професионалисти, защото е трудно отстраняването на металните ръби. В този случай може да се наложи да се свързват полипропиленовите тръби със старите метални на съседите, което много усложнява работата. Изисква се много внимателно да се работи и да има необходимите инструменти.

Това, което е написано по-горе е информативно, но вие много добре знаете последствията от несвършената или лошо свършена работа. Не се замисляйте, а потърсете подходяща според вас фирма и действайте. Успех!

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*