За избора на конвектори

in Актуално by

С наближаването на есента започва и подготовката за отопление на жилището. Всеки, разбира се, търси най-лесния начин, а това е с електрически уреди. Цената на електричеството е по-висока от останалите възможности за отопление, но поради лесния начин на ползване електрическите уреди често са предпочитане. С някои от тях не може да се осигури оптимална температура в помещението. За да сте сигурни в поддържане на желаната температура е необходимо за отопление да ползвате конвектори.

Това са електроуреди, които могат да се монтират на стената, а има и варианти с колела, което позволява да се поставят на пода. Корпусът е плосък и не се нагрява по време на работа. Това определя и тяхната безопасност – не могат да причинят изгаряне когато се докоснете до тях.

Много важен е правилния избор на този вид отоплителни уреди. Качествените конвектори имат мощни нагреватели с дълъг срок на ползване. Корпусът при такъв нагревател трябва да е от стомана, за да се ползва уреда продължително време. За помещение с повишена влага могат да се ползват електроуреди, в които има вграден електронен датчик. Последният изключва работата на нагревателя при наличие на авария като прекъсва подаването на електроенергия.

Затоплянето от конвектори се дължи на движението на въздуха. При нагряване на въздуха той преминава през горните отвори. Топлината се отдава на стени и таван, охладения въздух пада на пода и през долните отвори минава покрай нагревателя, и се затопля. Така в помещението се създава еднаква температура.

Модерните конвектори Адакс са снабдени с термостат и могат да поддържат зададената температура. Освен това те са безшумни, защото нямат вентилатор. Термостатът позволява уреда да се включва и изключва при достигане на зададената температура. По този начин се намалява разхода на ток, а това е от голямо значение при съществуващите цени на електроенергията. При избор на електрически уреди за отопление задължително трябва да проверите имат ли автоматична защита от прегряване.

Конвекторите са предпочитаните електрически уреди за отопление поради факта, че не се нуждаят от допълнително обслужване. Отоплението с тях е равномерно и оптимално – поддържат зададената температура. В стаята не се чува шум, защото няма никакви движещи се части.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*