ВиК и смяна на щрангове

in Услуги by

Смяна на щрангове е най-често търсената услуга от фирмите, занимаващи се с водопроводни услуги. Разбира се, отпушване на канали е също често търсена услуга, но в интерес на истината има зависимост между тези две услуги.

Старите щрангове от метални тръби са корозирали и вътрешният диаметър е намален, което забавя изтичането на отпадните води. Освен това образувалата се груба вътрешна повърхност задържа непрекъснато по-големи отпадъци и това води до запушване на канализационните тръби. Това е основателна причина за смяна на щрангове и не трябва да отлагате, защото проблема може да излезе извън контрол.

Често се получават течове, а понякога те придобиват и големи размери, при което се наводняват и съседите. Това трябва да ви насочи към уебсайтовете на различните фирми, предлагащи услугата смяна на хоризонтални и вертикални тръби.

Препоръчително е да не се заемате сами с тази дейност, защото е много отговорна. Едно невнимание и неправилна връзка може да предизвика повече неприятности, отколкото спестените средства от заплащане на услугата. Особено трудно е да се справите сами, ако се налага смяна на щрангове само във вашето жилище. Причината е, че трябва да се прави връзка с тръбите на съседите над и под вас. Ако тръбите на съседите са старите метални, то те може да бъдат в лошо състояние и вие трябва да свържете вашите пластмасови тръби – трудна задача, ако нямате достатъчно опит и необходимите инструменти.

Професионалистите по смяна на щрангове имат дългогодишен опит и разполагат със съвременно оборудване, отговарящо на новите материали и технологии. Цените на тази услуга са достъпни и за това е добре да ползвате специализирана фирма за смяна на вертикалните тръби. Работниците от фирмата ще свършат за кратко време работата и ще почистят всичко – стари тръби, строителни отпадъци от разрушаването на стени, под. Същевременно те поемат и извозването на отпадъците.

Специалистите съветват да се направи смяна на щрангове в цялата кооперация или входа за да се получи действително желания ефект. Това понякога е доста трудно, защото всички собственици на жилища трябва да са съгласни, за да се заплати услугата от всички поради общата собственост на щранговете. При това цената, която ще се заплати е по-ниска в сравнение със самостоятелната подмяна на щрангове.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*