Акустични панели в съвременното жилище

in Услуги by

В помещенията, където има направена звукоизолация е тихо, не се чува шума от улицата както и от съседите. Благодарение на правилно използваните звукоизолиращи материали и добрата конструкция на стаите те не звънят и не разсейват звука. Акустичните панели са отдавна известни и се използват за звукоизолация в обществения интериор: кинозали, театри, ресторанти, аудитории.

Съвременният пазар предлага голямо разнообразие по форма, цвят, и материал звукоизолиращи средства, които позволяват акустиката да се впише във всеки интериор. Днес използваните акустични панели са висока класа и повишават нивото на комфорт в жилището. Те са удобен и лесен вариант за звукоизолация на тавана, което е характерно и за обществения интериор. На тавана са разположени окабеляване и вентилация, и се налага често използване на декоративен таван, което е добре да се съчетае с използването на акустични панели за постигане на добър резултат, така да се каже две в едно. Използването на звукоизолиращи материали ще осигури добра шумоизолация, съчетана с красив дизайн.

Физиката на звукопоглъщането е елементарна – перфорираните панели осигуряват пространство, което поглъща звука. Перфорацията може да бъде много нежна, почти незабележима. Тези повърхности външно по нищо не издават своите особености и се вписват във всеки интериор. Много широко на пазара са представени панелните системи за акустични тавани. Много хора се страхуват да ги ползват в жилищния интериор, но повърхностите от естествен фурнир променят представата им за този вид звукоизолиращи материали.

Използването на акустичните панели в жилищния интериор доведе до това, че те се преместиха и върху стените. Това откри нови възможности за дизайн, нови изделия, нови акустични решения. Това са меки и леки конструкции, които лесно се монтират, не изискват специална подготовка на стените, могат да се разположат и на части – например, над дивана.

Твърдите повърхности отразяват звука, а обемните повърхности променят ъгъла на отразяване. Така се създава дифузно звуково поле, което е от значение, например, за стая с музикално оборудване. Тези конструкции трябва да допълват звукопоглъщащите материали.

Предлаганите на пазара акустични панели могат да задоволят голяма част от потребителите, които имат нужда да подобрят комфорта в своето жилище, да си осигурят желаната тишина. Направата на звукоизолация в жилището е достъпна за всеки, който пожелае да поработи за собственото си спокойствие.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*